Werken in de flexpool: ervaringsverhaal Inger van den Berg

 

Na dertien jaar gewerkt te hebben in het autobedrijf van mijn man, wilde ik weer in het onderwijs aan de slag. Wat is er veel veranderd! Het leek mij een goed plan om eerst stage te gaan lopen op een school om te ontdekken of ik nog steeds affiniteit had met kinderen en lesgeven. Een ding werd heel snel duidelijk: ik vind het nog steeds heerlijk om met kinderen te werken, te lachen en te dollen.

Aangezien er best wat veranderd is in die dertien jaar (onder andere digiborden, passend onderwijs, Parnassys, tablets in plaats van schriftjes) en om mijzelf ruimte te geven om aan de slag te gaan met al die veranderingen, heb ik de eerste 2,5 jaar – vanuit de flexpool - op dezelfde school gewerkt.

Na in verschillende groepen les gegeven te hebben, ging het kriebelen. Ik wilde zo graag meer van het onderwijsland zien! En wil ik vanaf nu tot aan mijn pensioen (misschien nog wel achttien jaar) op één school werken omdat het daar zo veilig voelt of wil ik toch ontdekken waar mijn onderwijshart echt ligt?

Welk onderwijstype spreekt mij nou eigenlijk aan? Vind ik een grote school fijn of juist een wat kleinere school? In wat voor een wijk zou ik willen werken? Wil ik graag heel digitaal werken of toch liever ook met boeken en schriftjes? Ik had genoeg vragen en ideeën om te onderzoeken. Daarom heb ik bij mijn toenmalige directeur en de manager van de flexpool aangegeven wat mijn wensen waren.

Vanuit de extra vacatures door de NPO-gelden heb ik nu de mogelijkheid om 0,3 FTE op één school te werken. Iedere donderdag sta ik vast in groep 4/5 op kindcentrum Meander en één keer in de twee weken werk ik daar op woensdag in groep 6. Daarnaast werk ik op dinsdag en om de week op de woensdag in de flexpool waarbij ik inval op de andere ATO-scholen. Deze dagen zijn dus altijd een verrassing. Hoe heerlijk vrij kan je baan voelen. Het is fijn om de kans te krijgen je blik te verruimen en jezelf te verrijken!

Dus, hou je van uitdagingen, ben je flexibel en heb je hart voor kinderen en ouders: JOIN THE FLEXPOOL!