Vacature Hoven

Kindcentrum De Hoven, Rosmalen

Leerkracht groep 7/8

Ontwikkel jezelf, groei samen. Dat is het motto van Kindcentrum de Hoven! We creëren optimale ontwikkelkansen voor onze kinderen door hun betrokkenheid te stimuleren in een rijke leer- en speelomgeving, waarin het welbevinden van de kinderen voorop staat. Dit doe je samen met je collega’s op onze leerpleinen. Iets voor jou?

Voor Kindcentrum De Hoven zijn we op zoek naar een leerkracht voor leerplein 7/8 (0,4 FTE, vanaf het nieuwe schooljaar tot aan de kerstvakantie). Je werkt op maandag en dinsdag.  

Op Kindcentrum de Hoven start je je dag tussen 7:30-8:00 uur. Wij hanteren flexibele begin-en eindtijden (16:00-16:30), zodat je zelf de keuze kunt maken in wat voor jou prettig werkt. De schooldag is verdeeld in drie werkblokken. Tijdens deze werkblokken geef je instructies op niveau. Je bent verantwoordelijk voor het vakgebied rekenen of taal. Je collega geeft de instructies voor het andere vakgebied. Onze kinderen bepalen zelf wat zij nodig hebben na een instructie en jij sluit hierop aan. Eten doen we samen en onze kinderen zijn om 14:00 uur uit. Na schooltijd kom je altijd weer samen met je collega’s van het plein om de dag na te bespreken en daarna pauzeren we gezamenlijk in ons café. Je neemt, afhankelijk van je werktijdfactor, deel aan verschillende leerteams. Studiedagen zijn verdeeld over het jaar en gaan in op kwaliteit van onderwijs en ontwikkeling van onze kinderen en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Dit is Kindcentrum De Hoven

Kindcentrum De Hoven is een grote school in wijk de Groote Wielen in Rosmalen. We laten ons inspireren door het gedachtegoed van ‘ervaringsgericht onderwijs’ waarin het welbevinden en de betrokkenheid van kinderen centraal staan. Relatie en sfeer, zelf keuzes kunnen maken en een interessante, uitdagende speel- en leeromgeving zijn belangrijke pijlers van het ervaringsgericht onderwijs. Dit zie je terug in de belangrijkste aspecten van ons aanbod. We geven korte instructies, waarin kinderen op verschillende niveaus aanbod krijgen. We differentiëren in het aanbod, maar ook in de manier waarop kinderen de leerstof verwerken. Er is altijd een basisaanbod dat de kinderen moeten doen en daarnaast is er ruimte voor eigen initiatief.

We gebruiken moderne methodes als bronnenboek. Voor de zaakvakken werken wij thematisch en projectmatig. Kinderen mogen door het jaar heen ook eigen thema’s kiezen. Bij alles wat we doen kijken we naar de vraag hoe opvang en onderwijs elkaar kunnen aanvullen en versterken. Hier werken we vanuit de gedachte: Samen als het kan, alleen als het moet.

Ons team is groot en veelzijdig en kenmerkt zich door een open en toegankelijke sfeer. Er heerst een hoge betrokkenheid en er wordt intensief samengewerkt. We willen veel en bewaken met elkaar de ontwikkeling van ons onderwijs. We werken vanuit vertrouwen in onze kinderen en ook in onze medewerkers. 

Dit ben jij

Als leerkracht binnen ons team:

  • ben je gedreven en flexibel;
  • heb je je pabo diploma op zak;
  • heb je affiniteit met leerpleinen en ervaringsgericht onderwijs.

Samenwerken aan onze ambitie #samenopkoers

Kindcentrum De Hoven is onderdeel van ATO-Scholenkring. ATO-Scholenkring is een schoolbestuur van 15 kindcentra en basisscholen in ’s-Hertogenbosch, Rosmalen en Empel. Ieder kindcentrum is uniek, heeft een eigen onderwijsconcept en visie. We werken samen aan de ambities die beschreven staan in ons koersplan.

Dit bieden we jou

In ons HR-beleid staat werkgeluk centraal vanuit de pijlers: autonomie, ontwikkeling, samenwerking en zingeving. We bieden je ruimte om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld door middel van de ATO-academie, opleidingen, trainingen en (ATO)-coaching
We bieden je:

  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
  • Arbeidsvoorwaarden conform de cao voor primair onderwijs. De functie van leerkracht is in ons functiehuis ingedeeld in schaal LB  (€ 3.301 tot € 5.030 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
  • De mogelijkheid om een fiets en sport- of mindfulnessabonnement met fiscaal voordeel aan te schaffen via FiscFree.

Past dit bij jou en ben je enthousiast?

Solliciteer dan nu door je CV en motivatiebrief te sturen naar Lenny Schellekens, adviseur werving en selectie van ATO-Scholenkring via recruitment@ato-scholenkring.nl.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Marleen de Vos, directeur Kindcentrum De Hoven, door te mailen naar directie@kcdehoven.nl of door te bellen naar 073-8511120.

Functie Leerkracht groep 7/8
Betrekkingsomvang 0,4 FTE
Datum van ingang Nieuw schooljaar

 

Website school