Vacature Noorderlicht

KinderCampus Noorderlicht, 's-Hertogenbosch

Leerkracht groep 1/2

Op Noorderlicht vinden wij het enorm belangrijk dat kinderen het leren als een avontuur zien. Avontuur zit in onze natuur en ons onderwijs mag dus best spannend zijn. Dit stimuleert kinderen hun eigen kracht en talent te ontdekken. Ga jij het avontuur aan?

Voor Kindcentrum Noorderlicht zijn we op zoek naar een leerkracht voor groep 1-2. Je start direct na de zomervakantie en draait fulltime de groep tot aan de kerstvakantie. Na de kerstvakantie heb je de mogelijkheid om twee dagen aan onze school en deze groep verbonden te blijven.

Als leerkracht op Noorderlicht ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de lessen aan jouw eigen groep, maar werk je ook in een groepsoverstijgende setting op een leerplein. Alle leerlingen van basisschool Noorderlicht zitten in een thuisgroep die wordt begeleid door een vaste leerkracht. Omdat kinderen zich qua ontwikkeling niet laten ‘vangen’ in één leerjaar, bestaat het leerplein uit twee samenwerkende jaargroepen. Hierdoor kunnen kinderen zich in hun eigen tempo ontwikkelen en kan de leerkracht beter aansluiten bij de verschillen tussen kinderen. De kinderen starten de dag in hun thuisgroep en sluiten hem hier ook weer samen af. Drie of vier thuisgroepen ‘bewonen’ samen een leerplein. Dit is een leeromgeving die kinderen uitnodigt en uitdaagt om te ontdekken, te spelen en te leren. Elk plein heeft zijn eigen thema en is zodanig ingericht dat het dicht bij de belevingswereld van het kind staat. Kinderen en leerkrachten van verschillende thuisgroepen werken intensief samen op de leerpleinen. Dat er meerdere leerkrachten op het plein aanwezig zijn, heeft grote voordelen: zij nemen samen meer waar dan alleen, vullen elkaar aan, leren van elkaar en maken gebruik van elkaars kwaliteiten. Dat komt de kwaliteit van het onderwijs ten goede. Daarbij worden de leerkrachten op een leerplein ondersteunt door twee onderwijsassistenten.

Dit is KinderCampus Noorderlicht

Op Noorderlicht vinden wij het enorm belangrijk dat kinderen leren als een avontuur zien. Avontuur zit in onze natuur en ons onderwijs mag dus best spannend zijn. Dat stimuleert kinderen hun eigen kracht en talent te ontdekken. Daarom staat slimme ICT en technologie centraal in ons onderwijs. Dus naast rekenen, taal en spelling leren kinderen bijvoorbeeld een presentatie te geven met behulp van iMovie. Daarbij gebruiken ze bijvoorbeeld een ‘greenscreen’ en leggen ze, middels deze film, uit, hoe ze via een creatief proces samen een opdracht hebben gemaakt. Duurzaamheid en zorg voor de wereld zijn ook thema’s die steeds belangrijker worden. Wij spelen daarop in. Ook letterlijk. We spelen en leren veel buiten! Een rijk ingerichte speelleertuin is de basis voor kennismaken met de natuur en zorg hebben voor het milieu. Een duurzaam, energieneutraal gebouw helpt ons team kinderen te laten leren over deze thema’s.
 

Dit ben jij

Als leerkracht binnen ons team:

  • heb je durf en lef om dingen net even anders te doen;
  • heb je je pabo diploma op zak;
  • wil je echt samenwerken vanuit gedeelde verantwoordelijkheid;
  • ben je een teamplayer en creatief denker;
  • ben je mens- en kindgericht maar ook data-driven.

Samenwerken aan onze ambitie #samenopkoers

KindCampus Noorderlicht is onderdeel van ATO-Scholenkring. ATO-Scholenkring is een schoolbestuur van 15 kindcentra en basisscholen in ’s-Hertogenbosch, Rosmalen en Empel. Ieder kindcentrum is uniek, heeft een eigen onderwijsconcept en visie. We werken samen aan de ambities die beschreven staan in ons koersplan.

Dit bieden we jou

In ons HR-beleid staat werkgeluk centraal vanuit de pijlers: autonomie, ontwikkeling, samenwerking en zingeving. We bieden je ruimte om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld door middel van de ATO-academie, opleidingen, trainingen en (ATO)-coaching
We bieden je:

  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
  • Arbeidsvoorwaarden conform de cao voor primair onderwijs. De functie van leerkracht is in ons functiehuis ingedeeld in schaal LB  (€ 3.301 tot € 5.030 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
  • De mogelijkheid om een fiets en sport- of mindfulnessabonnement met fiscaal voordeel aan te schaffen via FiscFree.

Past dit bij jou en ben je enthousiast?

Solliciteer dan nu door je CV en motivatiebrief te sturen naar Lenny Schellekens, adviseur werving en selectie van ATO-Scholenkring via recruitment@ato-scholenkring.nl.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Faruke Dönners, directeur Noorderlicht, door te mailen naar mt@bsnoorderlicht.nl of door te bellen naar 06-24154776.

Functie Leerkracht groep 1/2
Betrekkingsomvang 1,0 FTE
Datum van ingang Nieuw schooljaar

 

Website school