ZIJ-INSTROOMTRAJECT BIJ ATO- SCHOLENKRING 

 

Ben je werkzaam in een ander vakgebied dan het onderwijs, maar droom je ervan om leerkracht te worden in het basisonderwijs? Dan is het zij-instroomtraject van ATO-Scholenkring en Signum Onderwijs mogelijk iets voor jou. 


Het traject 

Om als zij-instromer aan de slag te gaan, heb je tenminste een afgeronde hbo-opleiding of een universitair diploma nodig. Wanneer je na de sollicitatieprocedure geselecteerd bent, wordt een geschiktheidsonderzoek gedaan door Fontys. De lerarenopleiding, waarmee wij samenwerken, bekijkt of je voldoende bekwaam bent om direct voor de klas te staan waarbij je tegelijkertijd binnen twee jaar je lesbevoegdheid kunt halen. Daarna ga je een arbeidsovereenkomst aan en ga je vanaf september 2022 aan de slag op één van onze scholen. In deze periode geef je les en volg je de opleiding. De betreffende school waar je werkzaam bent en de lerarenopleiding begeleiden je.  

Binnen twee jaar volgt een bekwaamheidsonderzoek. Als je slaagt, krijg je een getuigschrift. Dit getuigschrift is geen bachelor-diploma. Wel ben je hiermee volledig bevoegd als groepsleerkracht.
 

Zij-instroomtraject schooljaar 2022/2023


De aanmeldingen voor het zij-instroomtraject zijn nu geopend.

Voor het schooljaar 2022/2023 zijn wij weer op zoek naar nieuwe zij-instromers die onze teams komen versterken. Ben je enthousiast? Klik hieronder op de knop ‘Solliciteren’ en laat je CV en motivatiebrief achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Reageren kan tot en met zondag 5 december 2021. Het is niet mogelijk om na deze datum nog te solliciteren.  
 

 

Informatieavond op dinsdag 23 november 2021

Eerst zeker weten of het zij-instroomtraject iets voor je is? Op dinsdag 23 november 2021 organiseren wij, samen met Signum Onderwijs, een informatieavond voor alle potentiële zij-instromers. Tijdens deze infoavond geven wij je meer informatie over het traject én kun jij al je vragen stellen aan de P&O-teams van ATO-Scholenkring en Signum Onderwijs, onze huidige zij-instromers, onze directeuren en aan een leraar van Fontys.

Aanmelden voor de informatieavond kan door - uiterlijk zondag 21 november 2021 - een mail te sturen naar suzanneverhoeven@ato-scholenkring.nl. Al gesolliciteerd bij ons (middels de bovenstaande gele knop)? Je ontvangt van ons dan automatisch een uitnodiging voor de informatieavond. Je hoeft hiervoor niet nog een keer apart te mailen. 

Meer weten over het zij-instroomtraject?

Wij hebben de meest gestelde vragen over het zij-instroomtraject bij ATO-Scholenkring alvast voor je op een rijtje gezet. Klik hier om naar de veelgestelde vragen te gaan. 

Overige informatie over het zij-instroomtraject vind je op de website van Rijksoverheid.

Mocht je nog andere vragen hebben over het zij-instroomtraject, dan kun je contact opnemen met Suzanne Verhoeven, medewerker P&O, door te mailen naar suzanneverhoeven@ato-scholenkring.nl.

 

Contact

 

Berlicumseweg 8g
5248 NT Rosmalen
Postbus 185
5240 AC Rosmalen
tel. 073 - 850 78 50

info@ato-scholenkring.nl

 

 

 

Onze scholen en kindcentra
 

 

Vind ons