ZIJ-INSTROOMTRAJECT
BIJ ATO-SCHOLENKRING EN SIGNUM


Ben je werkzaam in een ander vakgebied dan het onderwijs, maar droom je ervan om leerkracht te worden in het basisonderwijs? Dan is het zij-instroomtraject van ATO-Scholenkring en Signum mogelijk iets voor jou. 


Het traject 

Om als zij-instromer aan de slag te gaan, heb je tenminste een afgeronde hbo-opleiding of een universitair diploma nodig. Wanneer je na de sollicitatieprocedure geselecteerd bent, wordt een geschiktheidsonderzoek gedaan door Fontys. Fontys bekijkt of je voldoende bekwaam bent om direct voor de klas te staan waarbij je tegelijkertijd binnen twee jaar je lesbevoegdheid kunt halen. Daarna ga je een arbeidsovereenkomst aan en ga je vanaf september 2024 aan de slag op één van onze scholen. In deze periode geef je les en volg je tegelijkertijd de opleiding. Tijdens dit traject krijg je begeleiding van de school waar je werkzaam bent, Fontys en een bovenschoolse coach.

Binnen twee jaar volgt een bekwaamheidsonderzoek. Als je slaagt, krijg je een getuigschrift. Dit getuigschrift is geen bachelor-diploma. Wel ben je hiermee volledig bevoegd als leerkracht in het basisonderwijs.  


Zij-instroomtraject start voor de klas september 2023

Het is op dit moment helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor het zij-instroomtraject start voor de klas september 2023!
 

Zij-instroomtraject start voor de klas september 2024

De werving voor het volgende traject (start voor de klas september 2024) starten wij naar verwachting op in september 2023. Wil je jouw interesse alvast kenbaar maken? Dan kan dit door een email te sturen naar suzanneverhoeven@ato-scholenkring.nl.

Meer weten over het zij-instroomtraject?

Wij hebben de meest gestelde vragen over het zij-instroomtraject bij ATO-Scholenkring alvast voor je op een rijtje gezet. Klik hier om naar de veelgestelde vragen te gaan. 

Mocht je nog andere vragen hebben over het zij-instroomtraject, dan kun je contact opnemen met Suzanne Verhoeven, medewerker HR, door te mailen naar suzanneverhoeven@ato-scholenkring.nl.