ZIJ-INSTROOMTRAJECT BIJ ATO- SCHOLENKRING 

 

Ben je werkzaam in een ander vakgebied dan het onderwijs, maar droom je ervan om leerkracht te worden in het basisonderwijs? Dan is het zij-instroomtraject van ATO-Scholenkring en Signum Onderwijs mogelijk iets voor jou. 


Het traject 

Om als zij-instromer aan de slag te gaan, heb je tenminste een afgeronde hbo-opleiding of een universitair diploma nodig. Wanneer je na de sollicitatieprocedure geselecteerd bent, wordt een geschiktheidsonderzoek gedaan door Fontys. De lerarenopleiding, waarmee wij samenwerken, bekijkt of je voldoende bekwaam bent om direct voor de klas te staan waarbij je tegelijkertijd binnen twee jaar je lesbevoegdheid kunt halen. Daarna ga je een arbeidsovereenkomst aan en ga je vanaf september 2023 aan de slag op één van onze scholen. In deze periode geef je les en volg je de opleiding. De betreffende school waar je werkzaam bent en de lerarenopleiding begeleiden je.  Binnen twee jaar volgt het bekwaamheidsonderzoek.
 

Zij-instroomtraject schooljaar 2022/2023

De aanmeldingen voor het zij-instroomtraject 2022/2023 (start voor de klas september 2022) zijn gesloten. 


Zij-instroomtraject schooljaar 2023/2024

Aanmelden voor het zij-instroomtraject 2023/2024 (start voor de klas september 2023) is nog niet mogelijk. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.  
 

Meer weten over het zij-instroomtraject?

Wij hebben de meest gestelde vragen over het zij-instroomtraject bij ATO-Scholenkring alvast voor je op een rijtje gezet. Klik hier om naar de veelgestelde vragen te gaan. 

Overige informatie over het zij-instroomtraject vind je op de website van Rijksoverheid.

Mocht je nog andere vragen hebben over het zij-instroomtraject, dan kun je contact opnemen met Suzanne Verhoeven, medewerker P&O, door te mailen naar suzanneverhoeven@ato-scholenkring.nl.

 

Contact

 

Berlicumseweg 8g
5248 NT Rosmalen
Postbus 185
5240 AC Rosmalen
tel. 073 - 850 78 50

info@ato-scholenkring.nl

 

 

 

Onze scholen en kindcentra
 

 

Vind ons