ZIJ-INSTROOMTRAJECT BIJ

ATO-SCHOLENKRING EN SIGNUM


Ben je werkzaam in een ander vakgebied dan het onderwijs, maar droom je ervan om leerkracht te worden in het basisonderwijs? Dan is het zij-instroomtraject van ATO-Scholenkring en Signum mogelijk iets voor jou. 


Het traject (in het kort)

Om als zij-instromer aan de slag te gaan, heb je tenminste een afgeronde hbo-opleiding of een universitair diploma nodig. Wanneer je na de sollicitatieprocedure geselecteerd bent, wordt een geschiktheidsonderzoek gedaan door Fontys. Fontys bekijkt of je voldoende bekwaam bent om direct voor de klas te staan waarbij je tegelijkertijd binnen twee jaar je lesbevoegdheid kunt halen. Daarna ga je een arbeidsovereenkomst aan en ga je vanaf september 2024 aan de slag op één van onze scholen. In deze periode geef je les en volg je tegelijkertijd de opleiding. Tijdens dit traject krijg je begeleiding van de school waar je werkzaam bent, Fontys en een bovenschoolse coach.

Binnen twee jaar volgt een bekwaamheidsonderzoek. Als je slaagt, krijg je een getuigschrift. Dit getuigschrift is geen bachelor-diploma. Wel ben je hiermee volledig bevoegd als leerkracht in het basisonderwijs.  


Zij-instroomtraject start voor de klas september 2024

De werving voor het volgende traject (start voor de klas augustus / september 2024) starten wij naar verwachting op in september 2023. Wil je jouw interesse alvast kenbaar maken? Dan kan dit door een email te sturen naar teampo@ato-scholenkring.nl.
 

Meer weten over het zij-instroomtraject?

Veelgestelde vragen
Wij hebben de meest gestelde vragen over het zij-instroomtraject bij ATO-Scholenkring en Signum alvast voor je op een rijtje gezet. Klik
hier om naar de veelgestelde vragen te gaan. 

Algemene informatie
Algemene informatie over het landelijke zij-instroomtraject vind je op de 
website van de Rijksoverheid.

Geen hbo- of universitair diploma?
Voldoe je niet aan de voorwaarden voor het zij-instroomtraject, maar wil je weten welke andere mogelijkheden er zijn om te werken binnen het primair onderwijs? Kijk dan ee
ns www.primairvoorjou.nl.

Fontys
De opleiding volg je bij Fontys. Op hun 
eigen website staat meer informatie over de inhoud.

Mocht je nog andere vragen hebben over het zij-instroomtraject, dan kun je contact opnemen met team P&O, door te mailen naar teampo@ato-scholenkring.nl.