ZIJ-INSTROOMTRAJECT
BIJ ATO-SCHOLENKRING EN SIGNUM


Ben je werkzaam in een ander vakgebied dan het onderwijs, maar droom je ervan om leerkracht te worden in het basisonderwijs? Dan is het zij-instroomtraject van ATO-Scholenkring en Signum mogelijk iets voor jou. 


Het traject 

Om als zij-instromer aan de slag te gaan, heb je tenminste een afgeronde hbo-opleiding of een universitair diploma nodig. Wanneer je na de sollicitatieprocedure geselecteerd bent, wordt een geschiktheidsonderzoek gedaan door Fontys. Fontys bekijkt of je voldoende bekwaam bent om direct voor de klas te staan waarbij je tegelijkertijd binnen twee jaar je lesbevoegdheid kunt halen. Daarna ga je een arbeidsovereenkomst aan en ga je vanaf september 2023 aan de slag op één van onze scholen. In deze periode geef je les en volg je tegelijkertijd de opleiding. Tijdens dit traject krijg je begeleiding van de school waar je werkzaam bent, Fontys en een bovenschoolse coach.

Binnen twee jaar volgt een bekwaamheidsonderzoek. Als je slaagt, krijg je een getuigschrift. Dit getuigschrift is geen bachelor-diploma. Wel ben je hiermee volledig bevoegd als leerkracht in het basisonderwijs.  


Zij-instroomtraject schooljaar 2023/2024

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor het zij-instroomtraject 2023/2024 (start voor de klas september 2023)! Klik hier om meer info te lezen over het traject en/of om meteen te solliciteren. Reageren kan tot en met zondag 30 oktober 2022. Het is niet mogelijk om na deze datum nog te solliciteren.

Wil je je voor nu alleen aanmelden voor de informatieavond op dinsdag 18 oktober 2022? Stuur dan een mail naar teampo@ato-scholenkring.nl.

 

Meer weten over het zij-instroomtraject?

Wij hebben de meest gestelde vragen over het zij-instroomtraject bij ATO-Scholenkring alvast voor je op een rijtje gezet. Klik hier om naar de veelgestelde vragen te gaan. 

Mocht je nog andere vragen hebben over het zij-instroomtraject, dan kun je contact opnemen met Suzanne Verhoeven, medewerker HR, door te mailen naar suzanneverhoeven@ato-scholenkring.nl.
 

 

Contact

 

Berlicumseweg 8g
5248 NT Rosmalen
Postbus 185
5240 AC Rosmalen
tel. 073 - 850 78 50

info@ato-scholenkring.nl

 

 

 

Onze scholen en kindcentra
 

 

Vind ons