Zij-instroomtraject

Zij-instroomtraject bij AT0-Scholenkring en Signum Onderwijs


Ben je werkzaam in een ander vakgebied dan het onderwijs, maar droom je ervan om leerkracht te worden in het basisonderwijs?
Dan is het zij-instroomtrajecht van ATO-Scholenkring en Signum Onderwijs iets voor jou.

Om als zij-instromer aan de slag te gaan, heb je tenminste een afgeronde hbo-opleiding of een universitair diploma nodig. Wanneer je na de sollicitatieprocedure bent geselecteerd, doet Fontys een geschiktheidsonderzoek. Fontys bekijkt of je voldoende bekwaam bent om direct voor de klas te staan en tegelijkertijd binnen twee jaar je lesbevoegdheid te behalen. Zo ja, dan ga je een arbeidsovereenkomst aan en mag je vanaf september 2024 aan de slag op één van onze scholen of kindcentra.

Tijdens dit traject ga je dus lesgeven en volg je tegelijkertijd de opleiding. Je krijgt begeleiding van de school of het kindcentrum waar je werkzaam bent, Fontys en een bovenschoolse coach.

Binnen twee jaar volgt een bekwaamheidsonderzoek. Als je slaagt, krijg je een getuigschrift. Dit getuigschrift is geen bachelor-diploma. Wel ben je hiermee volledig bevoegd als leerkracht in het basisonderwijs.

Meer weten over het zij-instroomtraject?

Wij hebben de meest gestelde vragen over het zij-instroomtraject bij ATO-Scholenkring en Signum Onderwijs alvast voor je op een rijtje gezet.

Meest gestelde vragen

 

Zij-instroomtraject start voor de klas september 2024


De werving voor het volgende traject (start voor de klas augustus / september 2024) starten wij naar verwachting op in september 2023.

Wil je jouw interesse alvast kenbaar maken? Dan kan dit door een email te sturen naar teampo@ato-scholenkring.nl.